Ιωάννα Μπλέκα, Ψυχολόγος Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην Ψυχική Υγεία Παιδιών – Εφήβων και την Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία

Βιογραφικό
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Από την παιδική μου ηλικία όνειρό μου ήταν να δουλεύω με παιδιά. Επέλεξα τις σπουδές στην Ψυχολογία (απόφοιτη του Α.Π.Θ.) με κατεύθυνση την Εξελικτική Ψυχολογία, και έκανα μεταπτυχιακό στην Ψυχική Υγεία Παιδιών, Εφήβων και Οικογένειας στο London Metropolitan University, ώστε να μπορώ να φανώ χρήσιμη σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Στη συνέχεια θέλοντας να βρω έναν τρόπο δουλειάς που να μου ταιριάζει και να μου δίνει τη δυνατότητα να “διευκολύνω” τις οικογενειακές σχέσεις, μετεκπαιδεύτηκα στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία. Από το 2010 είμαι συνεργάτης των Παιδικών Χωριών SOS και παράλληλα δουλεύω ιδιωτικά με παιδιά και τις οικογένειές τους.

Υπηρεσίες
- Ψυχοθεραπεία παιδιών – εφήβων
- Οικογενειακή ψυχοθεραπεία
- Συμβουλευτική γονέων
- Ομάδες γονέων
- Ομαδικές συνεδρίες παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας (για διαχείριση συναισθημάτων και ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων)
- Διαχείριση πένθους
- Αντιμετώπιση και διαχείριση κακοποίησης και ψυχικού τραύματος
- Ψυχολογική αξιολόγηση παιδιών – εφήβων, μέσω κλινικής συνέντευξης και ψυχομετρικών εργαλείων (εκτίμηση νοητικών, αντιληπτικών, μαθησιακών, συναισθηματικών – κοινωνικών λειτουργιών και χαρακτηριστικών της προσωπικότητας)
- Ομιλίες – βιωματικά σεμινάρια σε σχολεία, συλλόγους, φροντιστήρια κ.ά. σχετικά με θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση των παιδιών – εφήβων, καθώς και στην οικογένεια

Επικοινωνία
Διεύθυνση: Μπουρσουράνη 3Γ, Πλαγιάρι, Θεσσαλονίκη
Τηλ. Γραφείου : 2392 303 785
Κινητό τηλ. : 6942 639 477
Email: ioanna@mpleka.gr
Website: www.mpleka.gr