Είμαι η Ιωάννα και από μικρή με φανταζόμουν να δουλεύω με παιδιά. Στην πορεία αποφάσισα ότι αυτό που μου ταιριάζει περισσότερο είναι να τα βοηθάω να ξεπερνούν τις όποιες δυσκολίες τους, κι έτσι αποφάσισα να σπουδάσω Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τις σπουδές μου, ξεκίνησα να προσφέρω εθελοντικά και να έρχομαι σε επαφή με το αντικείμενό μου, σε δομές που υποστηρίζουν παιδιά, όπως το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Ο Άγιος Στυλιανός», η Μονάδα Νοσηλείας του τμήματος Ψυχικής Υγείας Παίδων-Εφήβων του Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS (Πρόγραμμα Παιδιών της Διπλανής Πόρτας) και το Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών.

Η επαφή μου με τους χώρους αυτούς με οδήγησαν στις μεταπτυχιακές μου σπουδές και την εξειδίκευσή μου στην Ψυχική Υγεία Παιδιών, Εφήβων και Οικογένειας (London Metropolitan University). Στη συνέχεια, βασιζόμενη στη  φράση του D. W. Winnicott (1976)  πως «ένα παιδί δεν υπάρχει μόνο του, αλλά ουσιαστικά είναι μέρος μιας σχέσης» αποφάσισα να παρακολουθήσω τετραετή μετεκπαίδευση στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία (Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας).

Από το 2010 είχα την τύχη να είμαι συνεργάτης των Παιδικών Χωριών SOS  πρώτα στον Ξενώνα Παραμελημένων- Κακοποιημένων Βρεφών και Νηπίων και στη συνέχεια, από το 2012 και έως το 2019, στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, από το 2011 έως το 2015  δούλεψα ως εκπαιδεύτρια στις Σχολές Γονέων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (πρόγραμμα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης), συντονίζοντας ομάδες γονέων συμβουλευτικού χαρακτήρα συνολικής διάρκειας 500 ωρών. Στα πλαίσια του προγράμματος ήρθα σε επαφή με το βρεφονηπιακό σταθμό Σχολειό της Φύσης, στο οποίο ήμουν συνεργάτης, διοργανώνοντας ομάδες γονέων αλλά και βιωματικά σεμινάρια για πολλές σχολικές χρονιές. Από το 2014 δουλεύω και ιδιωτικά με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους και το 2016 απέκτησα το δικό μου επαγγελματικό χώρο στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

Στο επάγγελμά μου, η συνεχιζόμενη εκπαίδευση είναι συνυφασμένη με την αγάπη για τη δουλειά, την εξέλιξη στον θεραπευτικό ρόλο, αλλά και την αποτελεσματικότητά μου. Έχω παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων σχετικών με την ψυχολογία βρεφών, παιδιών και εφήβων, την ειδική αγωγή, την συζυγική θεραπεία και την συστημική ψυχοθεραπεία. Επίσης, έχω ολοκληρώσει κύκλους εκπαιδεύσεων πάνω στην παιγνιοθεραπεία, τη συμβουλευτική στην αρρώστια και το πένθος (Μέριμνα) και στην θεραπευτική παρέμβαση με παιδιά και εφήβους, θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Είμαι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού.